Vádat emeltek a férfi ellen, aki óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett Szentendrén

bűnügy
2023 február 22., 09:59
comments 7

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen az 51 éves férfi ellen, aki tavaly áprilisában kisteherautójával büntetőfékezett egy óvodásokat szállító busz előtt Szentendrén - írja a hvg.hu szerda délelőtt.

A kisteherautó a 11-es útra kanyarodott volna rá, de nem tudott a busz elé kerülni, így végül beelőzte a külső sávban közlekedő buszt, és szándékosan ráfékezett. A busznak - amin 40 gyerek utazott, mind 3 és 6 év közöttiek - nem volt már ideje megállni.

A balesetben sem a gyerekeknek, sem az óvónőnek nem esett bántódása. Mindannyiuk biztonsági öve be volt kötve.

A kisteherautó vezetője előbb panaszt tett a gyanúsítás ellen, de később részletes beismerő vallomást tett.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő megállapította, hogy a kisteherautót vezető férfi alkalmatlan jármű vezetésére: jogosítványát bevonták, legkorábban három év múlva folyamodhat újért.

A hatóság vádemelést javasolt közúti veszélyeztetés és rongálás miatt. (hvg.hu)

A címlapi kép illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.