Hogyan lehet elérni, hogy ne gázoljanak halálra több gyalogost Budapest és más magyar városok központjában?

közlekedés
2023 február 23., 14:06
comments 35

Mit lehet tenni rövid távon azért, hogy ne történhessenek olyan esetek, mint a hétvégén, amikor egy, a budapesti Nagykörúton hatalmas sebességgel száguldozó autós halálra gázolt egy 23 éves nőt a főváros kellős közepén, a 4-es 6-os megállójában?

A témában hétfőn a fővárosi rendőrfőkapitánnyal konzultáló Karácsony Gergely főpolgármester ugyanazt vetette fel, mint az egyébként ellentétes politikai oldalon álló Vitézy Dávid egykori közlekedésért felelős államtitkár: a folyamatos, automata kamerás sebességmérés bevezetését a fővárosban.

De miért támogatja még egy, az emberi jogi kérdésekre érzékeny baloldali politikus is azt a módszert, ami értelmezhető az állampolgárok totális megfigyelésének kiterjesztéseként is? Ha viszont ennyire eredményes ez a módszer, miért nincsenek régóta beautomatakamerázva Budapest és a többi magyar város belterületei? És van alternatívája a folyamatos kamerázásnak?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.