Vandalizmussal vádolták, erre felgyújtotta a tárgyalótermet egy kaliforniai férfi

idióta rekordok
2023 február 23., 19:32

A 31 éves Eric Spies szombat este érkezett a Santa Maria-i bíróság épületébe, hogy megtudja, mikor és hol lesz az a tárgyalás, amin vandalizmus miatt akarták felelősségre vonni. Ahogy megtudta, melyik az a tárgyalóterem, áttört két üvegajtót, majd a 8-as terembe jutva tüzet gyújtott, amivel megolvasztotta a mennyezeten lógó lámpákat, megperzselte a bútorokat, mire bekapcsoltak és permetezni kezdetk a tűzvédelemre beszerelt szórófejek.

A Santa Maria-i bíróság épülete
photo_camera A Santa Maria-i bíróság épülete Fotó: ROD ROLLE/Getty Images via AFP

A víz eláztatta a tárgyalótermet, beszivárgott egy szomszédos fogdába, tönkretette a számítógépeket és megrongálta az iratokat. Becslése szerint az állami épület javítási munkálatai félmillió dollárba vagy még többe kerülhetnek, és legalább hat hónapig tarthatnak. A férfitt letartóztatták és 75 ezer dollár óvadék ellenében őrizetbe vették. (APNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.