Eddig tartott a tavasz, itt van újra a tél

időjárás
2023 február 25., 14:43

Érdemes még ma kiélvezni a 10 fok feletti napsütés időjárást, mert a következő napokban nem ez vár ránk.

Az idokep.hu jelentése szerint szombaton egy markáns hidegfront érkezik, ami sokfelé hoz esőt, záporokat. Délutánra az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és ezeken a tájakon már csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Délen viszont csapadékosabb marad az idő, így itt helyenként jelentősebb mennyiségű eső is eshet. A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, az északi és az északnyugati tájakon viharossá is fokozódhat. Napközben 6 és 13 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Vasárnap délen, délkeleten csapadékos marad az idő, de az esőt már több helyen havas eső, havazás válthatja fel. Északon, északnyugaton a változóan felhős-napos idő mellett helyenként hózáporok előfordulhatnak. Az északias szél többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet. Hajnalban -5 és +3, napközben 2 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn még sok felhő lehet felettünk, de már csak keleten fordulhat elő hószállingózás, illetve havas eső. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Reggel országszerte fagyhat, napközben pedig 1-7 fok valószínű.

Kedden változóan felhős-napos idő ígérkezik. Jelentős csapadék nem várható, de néhol gyenge eső, kisebb havas eső kialakulhat. Az északkeleti szél még helyenként élénk lehet. A fagyos éjszaka után délután 3-9 fok valószínű. Szerdára északon, északkeleten napos idő körvonalazódik, máshol több felhő lehet az égen. Jelentéktelen csapadék csak néhol fordulhat elő. Az északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 5 és 11 fok között alakulhat.