Fehérorosz aktivisták állítják, hogy sikerült felrobbantaniuk egy orosz gépet Minszk mellett

háború
2023 február 27., 07:21
comments 21

Fehérorosz ellenzéki aktivisták azt állítják, hogy sikerült felrobbantaniuk egy orosz A-50-es megfigyelő gépet Minksz közelében. Állítások szerint az akciót drónokkal hajtották végre. A fehérorosz hatóságok egyelőre nem ismerték el, hogy robbantások történtek volna. Az akciót magára vállaló BYPOL tagjai között volt rendőrök is vannak. A szervezetet a minszki vezetés terrorista csoportnak tartja.

Az ukrán Korrespondent helyiek beszámolói alapján arról írt, hogy a Minszktől 12 kilométerre található macsulisi támaszpont felől robbanásokat lehetett hallani, és a katonai és közlekedésrendészeti hatóságok nagy számban ellenőrzik az elhaladó autókat.

Orosz A-50 -es
photo_camera Orosz A-50 -es Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

A hírre reagálva Rácz András Oroszország-szakértő az oldalán azt írta:Ha ez igaz, akkor jelentősen gyengülni fog az orosz hadsereg és légierő tevékenysége Belaruszból Ukrajna ellen, ugyanis ezek az A-50-esek figyelték az ukrán légteret, a légvédelmet, és koordinálták az orosz légierő és drónok tevékenységét Észak-Ukrajna ellen.Oroszországnak összesen 13-14 ilyen gépe van, és nem is biztos, hogy mind működik. Ergo, ha akárcsak egy is megsemmisült belőlük, az csúf veszteség.” (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.