1200 embert rúgnak ki a Magyar Postától

gazdaság
február 28., 10:14
comments 14

Csoportos létszámleépítésről döntött a Magyar Posta, írja a cég közleménye alapján a Telex. A közleményben, amit szerkesztőségünknek nem juttattak el, "a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzettel" indokolták a létszámleépítést, amitől azt remélik, hogy segít megőrizni "működésének stabilitását".

A közleményből persze kiderül, hogy valójában burkolt kiszervezés történik, ugyanis azt írják, az "új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozók a szerződött partnereknél kerüljenek további foglalkoztatásra".

A cég szerint 1200 munkatársuk kirúgása "a szolgáltatási színvonalat nem érinti".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.