A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint egyelőre nem veszélyeztetik az érettségi lebonyolítását az önkéntes munkát nem vállaló tanárok

oktatás
2023 február 28., 13:52

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint egyelőre nem veszélyeztetik az érettségi lebonyolítását az önkéntes munkát nem vállaló tanárok. Horváth Péter az Inforádiónak elmondta, hogy

„a középfokú érettségi lebonyolításának nincsen semmi akadálya, ez egy kötelezettség is. A saját iskolájában mindenki vállalja az érettségiztetést feladatát.”

Hozzátette: az emelt szintű érettségin a javítást és a vizsgáztatást önkéntesen lehet elvégezni, de ezt most nem vállalják annyian, mint korábban. Emellett a középszintű érettségi elnöki feladatoktól is többen visszaléphetnek. A kormány gyermekvédelmi programja kapcsán Horváth elmondta, hogy nem tudja, miként lehetne megelőzni az előforduló szexuális visszaéléseket az intézményekben a pedagógusképzés vagy a munkába állás előtt. Jelenleg a pedagóguspályán nincs előzetes szűrés, alkalmassági vizsga. Az egyetemek már jelezték, hogy a képzés közben kell figyelni, ha valaki gyanús viselkedésjegyeket mutat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.