Két drónt lőtt le az orosz hadsereg Moszkvától körülbelül 100 kilométerre

külföld
2023 február 28., 17:44
comments 6

A régió kormányzója szerint a drónok ukránok voltak, és civil infrastruktúrát céloztak. Ukrajna egyelőre nem vállalta a felelősséget a támadásért.

A drónokat Gubasztovo falu közelében lőtték le, ahol a Gazpromnak is van egy telephelye. Az energiavállalat azt nyilatkozta, hogy nem történt fennakadás a szolgáltatásaiban. A falu több mint 500 kilométerre fekszik az ukrán határtól.

Anton Gerasenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója egy képet posztolt a drónról, mely mellé azt írta, hogy hamarosan Putyin is aggódhat, mert a drónok egyre nagyobb távolságokra képesek eljutni.

A lelőtt drón
photo_camera A lelőtt drón Forrás: Anton Gerasenko

Amennyiben tényleg ukránok voltak a drónok, ez az orosz fővároshoz legközelebb eső ukrán támadás a háború kitörése óta. Tavaly decemberben egy dél-oroszországi légitámaszpontot ért dróncsapás, melyben három orosz katona meg is halt. Az ukrán hadsereg hivatalosan nem ismerte el a támadást, de az ukrán légierő szóvivője azt nyilatkozta, a robbanások az oroszok Ukrajnában folytatott tevékenységének voltak a következményei.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden utasította az FSZB-t, hogy határozottabban lépjen fel az ukránok szabotázsakciói ellen. Emellett utasította őket, hogy erősítsék meg a biztonsági intézkedéseiket Kelet-Ukrajnában. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.