Drónnal támadtak egy orosz katonai repteret az ukránok

háború
2022 december 26., 07:54
comments 15

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint december 26-án éjjel lelőttek egy ukrán drónt a szaratovi régióban lévő Engels katonai repülőtérnél. A minisztérium szerint az incidensben három ember halt meg, akikre állításuk szerint a roncsok zuhantak rá. Ugyanakkor a reptéren álló gépeket nem érte kár. Az orosz légierő nagy hatótávolságú stratégiai légiereje az Engels repülőtéren állomásozik, ami részt vesz az ukrán kritikus infrastrukturális létesítmények bombázásában is.

Roman Busargin, Szaratov régió kormányzója szerint egyáltalán nem fenyegeti veszély Engels lakosait, és a lakónegyedekben nem volt vészhelyzet. „A polgári infrastruktúra létesítményei nem voltak érintettek. A katonai létesítményben történt incidenssel kapcsolatos információkat a bűnüldöző szervek ellenőrzik” - tette hozzá.

Az oroszok azzal vádolják az ukránokat, hogy hasonló támadást követtek el december 5-én is a stratégiai bombázókat állomásoztató bázis ellen. Az ukrán vezetés eddig nem nyilatkozott az esetről, ugyanakkor Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nemrég arról beszélt, hogy jogukban áll oroszországi célpontokat támadni. Akkor két gép megsérült és három katona meghalt. (Meduza/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.