Robotelefántot állítottak szolgálatba egy keralai templomban

ÁLLAT
2023 február 28., 07:21
comments 3

Robotelefántot állítottak szolgálatba egy krisna templomban a dél-indiai Keralában - írja kedd reggel a BBC honlapja.

A forradalminak ható újítás – aminek célja, hogy ne élő állatokat terheljenek a mindennapos rítusok alkalmával – Trisúr városában, az Irindzsadappilli Sree krisna templomban csodálható meg.

link Forrás

A robotelefánt a PETA indiai szervezete és Parvati Tiruvotu indiai színész közös adományaiból épült meg.

A leláncolt, felnyergelt és felcicomázott elefántok kultikus szerepet játszanak a keralai krisna szertartások során. Ezeket az állatokat gyakran izoláltan tartják és bántalmazzák. Kerala államban él a fogságban élő indiai elefántok mintegy ötöde. 500 példány.

Állatvédő szervezetek hosszú ideje kampányolnak az itt élő állatok körülményeinek javítása érdekében. Keralában 2018 és 2023 között 138 fogságban tartott elefánt pusztult el.

photo_camera Fotó: DAVID TALUKDAR/Anadolu Agency via AFP

A PETA hétfői közleménye kitért arra is, hogy kínzás ezeket az állatokat olyan harsány hanghatásoknak kitenni, mint amikkel ezek a szertartások járnak.

A robot elefánt egyébként masszív: 3,3 méter magas, 800 kiló és vasból van. A pap nagy megelégedéssel fogadta, és biztatta paptársait, hogy szerezzenek be egy hasonlót. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.