Így néz ki a görögországi vonatbaleset drónról

külföld
2023 március 01., 08:42

A tűzoltóság közlése szerint már 32 halottja van a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetnek. Drónfelvételen látszik, hogy mekkora balesetről van szó.

link Forrás

Az Athénból az ország északi részébe, Szalonikibe tartó személyvonat és a Szalonikiből Láriszába tartó tehervonat az ország középső részén fekvő Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között, az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult.

Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik - mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Elmondta, hogy égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba; 85 sérültet a közeli kórházakba szállítottak - tette hozzá. A kisebb sérüléseket szenvedett vagy sértetlen utasokat, mintegy 250 embert autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe.

A görög állami televízió, az ERT felvételei szerint a fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között. A mentésben részt vevő egyik egészségügyi alkalmazott azt mondta: „Soha életemben nem láttam még ilyet. Ez tragikus”. A vagonok közül több megsemmisült vagy teljesen roncsolódott, ami különösen megnehezítette a mentést, több kocsi erősen füstölt vagy lángolt. A roncsok közé szorult emberek kiszabadítása folyik, de nehéz körülmények között zajlik - tette hozzá.

A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak. Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta, „az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült”. (MTI)