Összevesztek a mosogatás miatt, a férfi megölte a feleségét

bűnügy
2023 március 03., 09:41

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, akit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő vádlott és felesége az ügyészség közleménye szerint már válófélben voltak, de még együtt éltek, amikor a férfi 2022. július 28-án alkoholt ivott, majd nyugtatót vett be. Amikor a felesége hazaért, vitatkozni kezdtek, amiért a férfi ivott, majd a nő számon kérte őt, hogy miért nem mosta el a konyhakést. A férfi ekkor kivette a nő kezéből a kést, amivel a nőt többször is megszúrta és megvágta, majd autójával elmenekült. A nő a szúrások miatt azonnal meghalt, a férfit a rendőrök másnap elfogták.

A vádlott a törvényszék előkészítő ülésén bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A törvényszék a nyilatkozatát elfogadta és meghozta ítéletét, amely ellen a vádlott és védője a szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta, miszerint a vádlott büntetlen előéletének, valamint beismerő nyilatkozatának túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést.

Kiemelt videóink