Az Európai Gyógyszerügynökségnek nem tetszik, hogy a székháza közelébe tervezik az új erotikus negyedet Amszterdamban

külföld
2023 március 07., 20:12

Az Európai Gyógyszerügynökség nem szeretné, ha új amszterdami központja közelében vörös lámpás negyed épülne ki. Az ügynökség tart a részegektől, a kábítószer-kereskedelemtől és a rendbontásoktól.

A szervezet 2019-ben költözött a holland városba, miután a Brexit miatt el kellett hagynia az Egyesült Királyságot.

Amszterdam polgármestere egy új vigalmi negyedet, erotikus központot szeretne kialakítani a városban. Még 2021-ben állapodtak meg Amszterdam vezetői, hogy elköltöztetik a híres vörös lámpás negyedet, mert az egyre zsúfoltabbá vált, és a bűnözés is egyre nagyobb probléma lett.

A vörös lámpás negyed vonzotta a partituristákat Amszterdamba.
photo_camera A vörös lámpás negyed vonzotta a partituristákat Amszterdamba Fotó: Allison Richards / Flick CC BY NC-ND

A városvezetők építészeket bíztak meg egy olyan helyszín megtervezésével, amely szexszolgáltatásoknak és bároknak is otthont biztosít, miközben szórakoztató központként is működik.

A polgármester azzal indokolta a döntését, hogy javítani szeretne a város szexmunkásainak munkakörülményein, valamint vissza akarja szorítani a szervezett bűnözést. Ugyanakkor tisztában volt azzal is, hogy a lakók többsége nem támogatná, ha a szomszédjába kerülne az új negyed.

Amszterdam februárban tiltotta be a fű szívását a vörös lámpás negyed utcáin, emellett a bárok és éttermek nyitva tartási idejét is korlátozta.

(via BBC)