Elfogták a hejőpapi maszkos támadókat

bűnügy
2023 március 07., 15:43

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság csoportos rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 25 éves és egy 19 éves hejőpapi férfival és 17 éves, fiatalkorú társukkal szemben.

A gyanúsítottak múlt szerda éjjel Hejőpapiban betörtek egy 67 éves férfi házába, ahol az őket kérdőre vonó, mozgásában korlátozott férfit megütötték, hogy hallgasson el. A maszkot viselő támadók értékek után kutattak, majd a sértett házából több 100 ezer forint készpénzt, egy tévét, szerszámokat, fúrógépet vittek el.

photo_camera Fotó: police.hu

A bejelentés után a nyomozók a helyi körzeti megbízottak támogatásával kb. 24 órán belül azonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit és 17 éves társát, akiket a hatóság őrizetbe vett. A két gyanúsítottal szemben elrendelték a letartóztatást.

A további nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították a harmadik támadót is, az őrizetbe vett 19 éves férfival szemben is előterjesztést tettek a letartóztatásra.

Az elrabolt értékeket az eljárás eredményként a rendőrök megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a sértettnek. (police.hu)