Ki meri halálosan megfenyegetni Messit a szülővárosában?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
március 07., 05:01

Teljesen abszurd rövidhírnek tűnik a világ túlsó végéről: valaki tüzet nyitott Messi apósának argentínai szupermarketére, és magát a világbajnok csapatkapitányt, az ország szeme fényét is halálosan megfenyegette. Ki bántaná Messit Argentínában, ráadásul a szülővárosában? Biztos csak valami magányos őrült. Pedig egyáltalán nem erről van szó: Argentína harmadik legnagyobb városát az országban korábban ismeretlen erőszakhullám sújtja, és már senki sem sérthetetlen.

photo_camera Rendőrök Messi apósáék rosariói szupermarketjénél, a támadás után Fotó: STRINGER/REUTERS

Rosarióban 2023 első 64 napján 62 embert öltek meg. A legutóbbi áldozat egy 12 éves kisfiú, akinek a mellét fúrta át egy lövedék, amikor valaki golyózáport zúdított egy születésnapi bulira. A lövöldözésben még három gyerek, köztük egy mindössze két éves kislány is lőtt sebet kapott. Rosarióban néhány éve folyamatosan növekszik az erőszakos bűncselekmények száma, de úgy tűnik, a Messi család érintettsége és egy kisgyerek halála kellett ahhoz, hogy a jelenségre ne csak az argentin lapok, hanem az egész világ felfigyeljen.

A Buenos Airestől északnyugatra található, a hatalmas fővárossal minden Argentínában lényeges kérdésben – hol jobb a foci, a marhahús, a nők – rivalizáló, 1,1 millió lakosú Rosario balszerencséjére a világ egyik nagy kokainútvonalán fekszik. A Bolíviában termelt kokain akár Észak-Argentína, akár Paraguay érintésével kezdi meg útját a Buenos Aires-i fogyasztók, vagy az argentin főváros kikötőjéből Európa felé induló hajók felé, mindenképpen érinti a várost.

Csatlakozz a Körhöz még a tavalyi árakon!

Minden drágul, hamarosan a 444 is. Legyél most az előfizetőnk még a tavalyi áron!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.