19 évet kapott a férfi, aki fejszével ölte meg lakótársait

bűnügy
2023 március 08., 17:59

Első fokon 19 év fegyházbüntetésre ítélték szerdán azt a férfit, aki 2020-ban fejszével megölte házigazdáját és lakótársát, írja az ügyészség a közleményben.

2019 őszén az egyik sértett Budapestről visszaköltözött egy, a tulajdonában lévő, diósdi házba, lakótársnak befogadta maga mellé a vádlottat és a másik sértettet. A három férfi gyakran italozott hármasban, de az ügyészség közleménye szerint kapcsolatuk nem volt veszekedésektől mentes.

Mivel az ingatlanban nem volt bevezetve a vezetékes víz, ezért a három férfi a probléma megoldásaképp közös erővel árkot kezdett ásni a vezetéknek, egyikük pedig elment és a munkálatokhoz vett egy fejszét.

Április 23-án a vádlott amfetamint fogyasztott, torokfájás miatt felkereste háziorvosát, majd hazament. Otthon a két sértett italozott és zenét hallgatott, majd lefeküdtek aludni. Időközben a vádlott ismét amfetamint fogyasztott, leült a számítógépen játszani, és közben elhatározta, hogy megöli lakótársait.

Magához vette a korábban vásárolt fejszét, amellyel aztán először a ház tulajdonosával, majd a másik férfivel végzett. Nem sokkal később a férfi először az édesapját értesítette a történtekről, majd egy közeli benzinkúthoz ment és alkoholt, valamint ennivalót vett magának. Amikor visszatért a házba, értesítette a mentőket és a rendőrséget. A diszpécsernek azonban azt mondta, hogy a lakótársai leütötték, bántalmazták és megerőszakolták.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy pontosan mi történt, a törvényszék „a módosított vádirati tényállástól mindössze néhány pontban eltérve, annak lényegi részeivel egyetértve emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek” a férfit.