Vádat emeltek a borsodi nő ellen, aki megölte újszülöttjét

bűnügy
2023 március 08., 11:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség emberölés miatt vádat emelt egy 29 éves nő ellen, aki titkolta terhességét, majd szülei házában, a fürdőszobában szülte megy gyerekét, akit megölt.

A vádirat szerint egy borsodi kistelepülésen élt a nő, aki 2022. április közepén került táppénzes állományba, amikor már 26 terhes volt. Terhességét titkolta, a közlemény szerint nőgyógyászati vizsgálatra sem ment, a védőnővel is csak 2022 júniusában vette fel a kapcsolatot.

Nem sokkal később, július elején, szülei házában, a fürdőszobában szülte meg a gyereket. A közlemény szerint ollóval vágta el a köldökzsinórt, majd az újszülöttet földhöz ütötte és egy törölközőbe csavarva a padlón hagyta. Délelőtt egy férfi ismerőse segítségét kérte, akinek azt mondta, galambtetemeket kell elszállítani. Miskolcra utaztak, és a város egy külterületi, erdős részén a halott újszülött testét elrejtette.

A vádirat szerint a csecsemő élve született, és megfelelő körülmények között történő szülés, magzati ellátás esetén életben maradt volna.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő nővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, feltételes szabadságra nem bocsátható.