Öt kamion és 37 autó ütközött a porviharban az M1-esen, Herceghalomnál

baleset
2023 március 11., 15:51

Baleset miatt mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál – közölte a rendőrség, ami szerint az M1-es autópálya 26-os km-szelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon egy kamion és több autó ütközött össze.

photo_camera Fotó: police.hu

Azóta a rendőrség bővebben is megírta a tömegbaleset hírét: öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál.

A baleset 14:25 körül az történt, 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre.

A közleményben jelezték: tűz már nincs, az egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket, a sérültekért négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

A balesetben több ember megsérült, illetve több autó kigyulladt. A rendőrök az M1-es autópályát mindkét irányban lezárták.

Videók a baleset utáni helyszínről.