Idén a vörös szőnyeg sem lesz vörös az Oscar-gálán

FILM
2023 március 12., 07:31

Vasárnap este rendezik meg az amerikai filmakadémia 95. Oscar-díjáradó gáláját a Los Angeles-i Dolby Színházban, ami évtizedek alatt, de egy biztos pont volt: a vörös szőnyeg a vörös valamelyik árnyeletát mutatta. Idén ez is megváltozik. Az AP bezsámolója szerint pezsgőszínű szőnyeget tekertek le. Jimmy Kimmel a gála házigazdája azt mondta:

Az, hogy a vörös szőnyeg helyett a pezsgőszőnyeg mellett döntöttünk, mutatja, mennyire biztosak vagyunk benne, hogy nem fog vér folyni.

A műsort az ABC tévécsatorna élőben adja, a magyar nézők a Disney+ streamingszolgáltató közvetítésén láthatják hétfő hajnali 1 órától.

A legjobb film kategóriában tíz alkotás szerepel:

A nemzetközi filmek mezőnyében idén nincs magyar, az Argentina, 1985, a belga Közel, a lengyel és az ír A csendes lány verseng a német Nyugaton a helyzet változatlannal.

Idén ismét mind a 23 Oscar-díj átadását élőben láthatják a nézők, miután tavaly nagy feláborodást keltett, hogy nyolc kategória (az eredeti filmzene, a smink és haj, a dokumentumfilmes rövidfilm, a filmvágás, a produkciós tervezés, az animációs rövidfilm, a kisjátékfilm és a hang) díjának átadását a műsoridő csökkentésére hivatkozva csak felvételről vágták be. (APNews/MTI)