RTL: ezreket verhetett át egy online munkát ígérő cég

bűnügy
2023 március 12., 17:21

Több ezer embert verhetett át egy online munkát ígérő cég Magyarországon, az ügyben nyomozás indult, számolt be az RTL Híradója. Állítólag tavaly november óta személyesen és online toboroztak embereket, akiknek azt ígérték, hogy internetes munkával gyorsan, sok pénzt lehet keresni, de ehhez előbb be kellett fektetni valamennyit.

„Különböző szintek voltak ebben az online munkában és tartozott hozzá egy befizetés”

- mondta az egyik székesfehérvári károsult az RTL Híradójának. A férfi bevallása szerint 1,2 millió forintot utalt át a cégnek, hogy megkapja az ígért munkát. Erről elmondta, hogy

„napi szinten 10 vagy 20-25 videót kellett megnézni. Ezek többnyire ismert filmipari cégek előzetesei voltak.”

A férfi szerint egy darabig meg is kapta az ígért pénzt, de később már nem fizettek neki. Múlt héten szombaton viszont váratlanul felszívódott a cég.

„Múlt hét szombaton egyik pillanatról a másikra a cég Telegram-csoportjai elkezdték magukat felszámolni. A csoporton belüli beszélgetéseket letiltották, a mentorok törölték magukat, a budapesti vezérigazgató is teljesen felszívódott”

– mesélte. Szerinte az egész csak egy piramisjáték volt. Az RTL szerint a legkisebb befizethető összeg 48 ezer, a legnagyobb 2,4 millió forint volt. Az átverés ügyében már nyomoz a rendőrség.