Olyan brutális beavatási szertartást szerveztek, hogy egy fiú belehalt az akciójukba

bűnügy
2023 március 13., 17:27

Szűk egyévnyi szünet után folytatódott Belgiumban annak a 18 személynek a tárgyalása, akik részt vettek Sanda Dia brutális beavatási szertartásán, mely végül a fiú halálához vezetett. Az ügyészség 18 és 50 hónap közötti szabadságvesztést kért a vádlottakra.

Dia a Leuveni Egyetem egyik elit diákszervezetéhez akart csatlakozni 2018-ban. A húsz éves mérnökhallgató ezért két társával részt vett a szervezet többnapos beavatási szertartásán, mely egy liter gin és avas zabkása elfogyasztásával kezdődött.

A beavatás záró napján pedig egy erdőben kellett félmeztelenül állniuk egy hordó jeges vízben, miközben egy élő aranyhalat és komoly mennyiségű halszószt is meg kellett enniük.

photo_camera Fotó: NICOLAS MAETERLINCK/AFP

Diát még aznap kórházba kellett szállítani, ahol szívrohamot kapott, majd két nappal később meghalt egy agyduzzanat miatt, melyet a túlzott sófogyasztás okozott. A fiú két társa kihűléssel megúszta a beavatást.

Miután Dia kórházba került, a többi diák megpróbálta eltüntetni a brutális rituálé nyomait. A helyszínt kitakarították, és több üzenetet, valamint felvételt is töröltek a telefonjaikról. A nyomozók azonban később helyreállították ezeket a fájlokat.

A 18 diákot halált okozó veszélyes anyagok használatával, megalázó bánásmód folytatásával és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

(via The Guardian)