Machetékkel, fejszékkel és kalapácsokkal verekedett össze négy viszálykodó család egy temetőben Walesben

külföld
2023 március 14., 18:50

Sokkoló videó került elő egy tavaly augusztusi esetről, amikor két ember megsérült, miközben négy család különféle fegyverekkel esett egymásnak egy temetőben a walesi Swanseaben. A verekedés miatt februárban hét embert börtönbüntetésre ítéltek, de a felvételt csak most tette közzé a dél-walesi rendőrség.

link Forrás

Az ügyben érintett viszálykodó családok a negyedik család tagjait lepték meg, miközben a sírnál imát mondattak a Morriston temetőben. A videót az egyik vádlott autójának fedélzeti kamerája rögzítette. A felvételen látszik, hogy a kisteherautót vezető férfi és néhány tinédzser kalapácsot, machetét, baseballütőt, fejszét, téglát és egyebeket vesznek magukhoz, és üldözőbe vesznek néhány másik férfit. Majd a sofőr vérző fejjel visszaszáll, elhajt, és a temető másik pontján felveszi a többieket.

A vita oka nem ismert, de a Wales Online azt írta, ez nem az első összetűzés volt a családok között. Carl Price nyomozó szerint látva a fegyverarzenált és hogy a férfi hogyan vezetett a temetőben, kisebb csoda, hogy a temető többi látogatója közül senki sem sérült meg. A felvételen nem látszik, de a verekedés mellett belementek egymás autóiba és autóval üldözték egymást a temetőben. A balhé során számos sír megrongálódott, és temetéseket kellett félbeszakítani.