Ráczné Földi Judit szerint a Momentum elvette tőle élete egyik legszebb napját

POLITIKA
március 14., 15:57

Ráczné Földi Judit DK-s parlamenti képviselő Gyurcsány Ferenc ölelését egyáltalán nem abúzusként vagy erőszakként élte meg, hanem a DK-s közösségtől kapott másfél éves támogatás kifejezéseként, és „azok, akik ebbe mást magyaráztak bele, elvették tőlem életem egyik legszebb napját”. (Szily László publicisztikát is írt az ölelésügyről.)

photo_camera Ráczné Földi Judit esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az ATV interjújában a kérdésre, miszerint nem Gyurcsány Ferenc vette-e el az örömét, hanem például „azok a momentumos és párbeszédes politikusok, akik önt a pártelnök áldozataként állították be”, azt válaszolta: „Ne szórakozzunk már, de tényleg. Persze, áldozat vagyok, de nem Gyurcsány Ferenc, hanem a Momentum áldozata, hogy ezt művelik velem hetek óta, saját politikai hasznot remélve ettől.”Az elmúlt másfél év alatt azokat a „nemtelen támadásokat” érti, amelyek a nevéhez kötődő offshore-cég miatt érték. Azt állítja, semmilyen törvénytelenséget nem követett el, és ezért nem engedte el a kezét a pártja.