Riválisai megölték a serengeti oroszlánok királyát

ÁLLAT
2023 március 14., 21:46

Meghalt a Serengeti Nemzeti Park legendás oroszlánja, Bob Junior, más néven Snyggve - írja a BBC. Bob Junior volt az uralkodó a populáció tagjai között az elmúlt hét évben testvérével, Tryggve-val közösen.

A nemzeti park dolgozói szerint fiatalabb rivális oroszlánok ölték meg a királyt, akik meg akarták dönteni a hatalmát, és végeztek a testvérével is.

Bob Juniort jól ismerték az odalátogató turisták és fotósok. A TBC Online tanzániai tévé is külön riportban búcsúzott tőle, bemutattak felvételeket a néhai uralkodó haláláról is:

Ilyen incidensek akkor történnek, amikor egy vezető öregedni kezd, vagy amikor más hím oroszlánok nem boldogok attól, ahogy egy nagy terület felett uralkodik - mondta Fredy Shirima, a nemzeti park dolgozója a BBC-nek.

Bob Junior 10 éves volt, apját Bob Marley-nek hívták. Hírnevét annak is köszönhette, hogy a nemzeti park látogatói mindig könnyen felismerték.

Az oroszlánkirály a beszámolók szerint nem állt ellen, amikor több fiatal hím koordináltan megtámadta, és megölte vasárnap. A nemzeti parkban különleges temetést szerveznek számára.