Több embert elgázolt egy autós a Hungária körúton

baleset
2023 március 14., 08:54

Kedd reggel a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében a tömegbe hajtott egy autós a Bors információi szerint. Azt írják, hogy szemtanúk elmondása szerint az autós több embert elgázolt, de hogy hányan sérültek meg, és hogy pontosan hogyan történt a baleset, azt egyelőre nem tudni.

A Blikknek a baleset egyik érintettje azt mondta, a baleset reggel 8 óra 10 perckor történt. „Ott álltunk a zebránál, vártuk a zöld lámpát, amikor egyszer csak azt vettük észre, hogy egymás hegyén-hátán borulunk. Hátranéztem, és az a fekete autó arról jött, a Hungáriáról és felpattant a padkára. Elkezdtünk felállni és mindenki kérdezte, hogy ki milyen sérülést szenvedett. Aztán már itt volt a rendőrség” – mondta a lapnak egy nő, aki szerint egyedül a sofőrt ültették mentőautóba és úgy tudja a gyalogosok közül senki nem szenvedett komolyabb sérülést.

A BRFK később ígért részleteket az üggyel kapcsolatban.

10:30 - Frissítés:

A police.hu közleménye szerint az autó reggel nyolckor a Hungária körútról kanyarodott a Kerepesi útra, amikor felhajtott a járdára és elsodort öt gyalogost. A 27 éves sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy rosszul lett, ezért hajtott fel a járdára.

A balesetben ketten könnyebben megsérültek; őket a mentők a helyszínen ellátták, a balesetet okozó autó sofőrjét pedig kórházba vitték. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.