Vissza az egész – szeretettel várják Diósgyőrben az MTK-s kisfiút, akinek a szemét is kivédte Senkó Zsombor

futball
2023 március 14., 13:11

Országos üggyé vált a hétfői NB II.-es rangadó alatti incidens.

Egy MTK-szurkoló születésnapos kisfiú végezhette el az MTK-DVTK második félidejének kezdőrúgását, majd végig is vezette a labdát a pályán, és rúgni akart egy gólt. Csakhogy Senkó Zsombor, a DVTK kapusa kivédte a lövést, majd a kisgyerek újabb próbálkozása után a labdát is elrúgta. A gyereket ölben vitték le.

link Forrás

A diósgyőriek fél nappal az eset után átértékelték a történteket, és közel 180 fokos fordulatot tettek. Azért csak közel 180 fokosat, mert vezetőedzőjük, Kuznyecov Szergej fenntartotta véleményét, szerinte nem helyénvaló, ha egy hazai gyerekszurkoló gólt lő a vendégek felnőtt kapusának. Szerinte szólni kellett volna az MTK-nak az akcióról, senki nem hozhatja ilyen kellemetlen helyzetbe az ellenfelet.

Ezt leszámítva viszont úgy néz ki, kitesz magáért a Diósgyőr, Varga Énoknak és családjának életre szóló élmény lesz a meccsből – immár pozitívan.

A családot meghívták Diósgyőrbe, a gyerek ott is elvégezhet egy kezdőrúgást (reméljük, nem kísérel meg újra gólt szerezni, vagy ha igen, nem lesz megint ekkora baj belőle), találkozhat a csapattal. Az édesapa azt mondta, nincs harag.

Senkó Zsombor külön ajándékkal akar neki kedveskedni, egy olyannal, „ami nem lóg minden kisfiú falán”. Személyes üzenete pedig a következő volt:

„Soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este!”