Néha ügyvédnek, néha nőgyógyásznak adta ki magát a férfi, aki kenetet is vett az egyik sértettől

bűnügy
2023 március 16., 08:27

A Pécsi Járási Ügyészség kuruzslás és csalás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki néha nőgyógyásznak, néha ügyvédnek adta ki magát.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2021 őszén ismerkedett meg az egyik sértettel, aki a kozmetikusa volt. A férfi már az elején azt állította, hogy nőgyógyász, és amikor 2021 decemberében a sértett munka közben rosszul lett, a férfi felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van. Ezt követően a férfi hol saját lakásán, hol a nő munkahelyén vizsgálta meg őt, még kenetet is vett tőle.

A nő később beajánlotta a férfit egy ismerősének, aki gyereket tervezett a párjával. A csaló a nőt és a férfit is több alkalommal megvizsgálta, tőlük mintákat vett, de a párnak gyanús lett a férfi, ezért feljelentették.

Ezzel egyidőben ismerkedett meg egy társkereső alkalmazáson egy másik nővel, akinek már nem nőgyógyászként, hanem ügyvédként mutatkozott be, aztán gigantikus hazugságspirálba keverte saját magát és a nőt is.

Először ügyvédként azt állította, hogy felesége autóbalesetet szenvedett, majd meghalt. Később már saját betegségeire, illetve más családtagjai halálára hivatkozott. Egy idő után másik fiktív néven kereste meg a nőt, akinek azt mondta, hogy az ügyvéd, akivel addig a nő beszélgetett, meghalt, viszont minden vagyonát a nőre hagyta. A férfi végül különböző indokokra hivatkozva összesen közel 12 millió forintot csalt ki a nőtől.

A férfit csalással és kuruzslással vádolják, 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.