Alkalmi szex után rabolta ki és verte meg a partnerét egy kaposvári férfi

bűnügy
2023 március 17., 06:47

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megfenyegetett, bántalmazott, majd kirabolt egy másik embert, akivel nem sokkal korábban ismerkedett meg.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 szeptemberében egy kaposvári éjszakai szórakozóhelyen ismerkedett meg az áldozattal, akinek később felmentek a lakására. Az együttlét után a férfi 40 ezer forintot követelt, de a sértett csak 10 ezret tudott adni neki. Ekkor a férfi nagy erővel megrángatta a nála idősebb és jóval gyengébb fizikumú sértettet, és meg is fenyegette, hogy csak akkor nem fogja megverni vagy megölni, ha magával viheti bizonyos értéktárgyait. Hordozható hangszórókkal és értékes kerámiaszobrokkal töltött meg egy sporttáskát, de a sértett több ruhadarabját és esernyőjét is magával vitte. Amikor az áldozat kérlelte, hogy ne vegye el az értékeit, a férfi az elvett esernyővel ütötte fejbe.

A sértett feljelentése alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.