Bad Bunny-t 40 millió dollárra perli az exe, amiért engedély nélkül használta a hangját két dalban

ZENE
2023 március 21., 20:44

Bad Bunny-t, aki tavaly Spotify-on a legtöbbet streamelt előadó volt, és menedzserét, Noah Kamil Assad Byrne-t 40 millió dollárra perli a rapper ex-barátnője, Carliz De La Cruz Hernández. A nő szerint a Puerto Rico-i sztár az engedélye nélkül használta fel a hangját két dalában is.

Bad Bunny a Grammy-díjával a 65. Grammy gálán
photo_camera Bad Bunny a Grammy-díjával a 65. Grammy gálán Fotó: VALERIE MACON/AFP

Az egyik szóban forgó, „Pa Ti” című számot eddig Youtube-on 355 milliószor nézték meg, Spotify-on pedig 255 milliószor hallgatták meg. A másik, „Dos Mil 16” címűt 60 milliószor nézték Youtube-on és 280 milliószor hallgatták Spotify-on.

A kereset szerint De La Cruz „jól felismerhető hangját” a beleegyezése nélkül használták fel dalokhoz, lemezekhez, promócióhoz, világméretű koncertekhez, televízió- és rádióműsorokban, valamint közösségi médiában és zenei platformokon.

A hangfelvétel azelőtt készült, hogy Bad Bunny befutott volna, és a nő annyit mond, „Bad Bunny, baby”. A rapper és De La Cruz 2011-től kezdve voltak egy pár, a hangját 2015-ben, a férfi kérésére vette fel a nő. 2017-ben végleg szakítottak.

Ezután 2022-ben kereste meg a nőt a rapper egyik képviselője, és 2000 dollárt ajánlott neki a jogokért cserébe. De La Cruz nemet mondott, beszélt Bad Bunny kiadójával, ami szintén meg akarta venni a felvételt és azt mondták, az „Un Verano Sin Ti” című lemezen használnák. Az üzlet végül elmaradt, és a nő szerint máig jogtalanul használják a hangját. (AP via NBC News)