Trippon Norbertet jelöli a DK Újpest polgármesterének, akit a jelenlegi, szintén DK-s polgármester is támogat

POLITIKA
2023 március 21., 07:56

Újpest alpolgármesterét, dr. Trippon Norbertet indítja a Demokratikus Koalíció a 2024-es önkormányzati választásokon. A DK újpesti várospolitikusának polgármester-jelöltségét Déri Tibor jelenlegi újpesti polgármester is támogatja, valamint alkalmasságát négy másik ellenzéki párt újpesti képviselői is hangsúlyozták korábbi nyilatkozatukban – írja közleményében a DK.

photo_camera Trippon Norbert, mögötte Wintermantel Zsolt és Zsigmond Barna Pál Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A Demokratikus Koalíció szerint dr. Trippon Norbert a legalkalmasabb jelölt Újpest vezetésére, „mert tapasztalt önkormányzati politikusként már több mint 20 éve szolgálja az újpestieket és hivatásának tekinti a városvezetést”.

A 43 éves, jogász végzettségű Trippon nevéhez a közlemény szerint „olyan kezdeményezések és projektek fűződnek, mint például Budapest egyik legszebb főterének kialakítása az újpesti Szent István téren, a Virágváros-program, az Újpesti Közterület-felügyelet megalapítása, közel 3000 fa ültetése, az országos hírnévre szert tevő első Újpesti Levendulapark, valamint a jelenleg is épülő, közel 9000 négyzetméteren megvalósuló Főtér-park”.