Marco Rossi eltiltaná Szoboszlait a kő-papír-ollótól

foci
2023 március 24., 11:21

A csütörtöki, Puskás Arénában játszott Észtország elleni barátságos mérkőzés 70. percében büntetőt ítéltek a magyar válogatottnak. Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír ollóval döntötték el, melyikük rúgja a tizenegyest, amit aztán Sallai kihagyott, de a meccset végül sikerült 1-0-s győzelemre kiszenvednie a magyar csapatnak.

Ennek ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után eltiltotta Szoboszlait attól, hogy a jövőben így döntsenek az ítélet végrehajtó kilétéről. „Ha van első számú kijelölt a büntető végrehajtására, akkor lője ő a 11-est. Ha mindez 3–0-nál történik, akkor még meg is érteném, de 1–0-nál ez felelőtlenség volt. Erről már beszéltem Szoboszlaival. Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg"idézi Rossi meccs utáni sajtótájékoztatóját az állami M4 sport. Hozzátette, hogy egyébként sem volt elégedett a mérkőzésen látottakkal.

A szóban forgó jelenetsor itt tekinthető meg:

link Forrás

Azóta Szoboszlai és Sallai is reagált az esetre.

„Mindketten szerettük volna elvállalni, én pedig nem akartam azt sugallni csapatkapitányként, hogy önző vagyok és nem rendelem alá magam a csapatérdeknek. Valahogy döntenünk kellett, ő rúgta, kihagyta, de majd a következőt be fogja rúgni. Szerintem ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy” – mondta Szoboszlai.

Sallai arról beszélt, hogy mindketten „erős személyiségek”, valamilyen módon mégis el kellett dönteni, ki álljon oda. „Lehetséges, hogy legközelebb nem teszünk így, de én a következő alkalommal is elvállalom a tizenegyest” - fogalmazott.