Összevesztek egy nőn, ezért felgyújtotta alvó lakótársait Angyalföldön

bűnügy
2023 március 24., 08:34

A rendőrség befejezte a többszörösen minősített emberölési ügy nyomozását, ami egy XIII. kerületi Kámfor utcai romos ház tűzesetét vizsgálta, írja a police.hu. Az említett házban 2020. május 13. este egy férfi és egy nő aludt, majd már a lángokra ébredtek fel. Sikerült kijutniuk, azonban a 20 éves férfi olyan súlyosan megégett, hogy kórházba szállítását követően meghalt.

Bár az elsődleges nyomok balesetre utaltak, a most lezárult eljárás megállapította, hogy az áldozatokkal együtt élő másik 18 éves férfi a társaira rúgott egy fémdobozt, amiben benzin égett. Az elkövető vélhetően azért tehette ezt, mert korábban összevesztek a nő miatt.

Az elhunyt férfi testének 90-95 százalékán II. és III. fokú égési sérüléseket szenvedett, az orvosszakértő megállapítása szerint elviselhetetlen fájdalmakat élt át, amíg elvesztette eszméletét. A 42 éves nő a lábán szenvedett kisebb égési sérüléseket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt folytatott eljárást. Minősítő körülményként értékelték, hogy több ember sérelmére követte el, hiszen nem a tettesen múlt, hogy a 42 éves nő időben ki tudott menekülni. A nyomozók az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték tovább az ügyészségre.