Egy síbaleset miatt állt bíróság elé Gwyneth Paltrow

bulvár
2023 március 25., 07:12

A színésznő pénteken tanúskodott abban a polgári perben, amelyet egy 2016-os síbaleset miatt indított egy 76 éves optometrista.

Dr. Terry Sanderson azzal vádolja Paltrow-t, hogy síelés közben nekiütközött, majd segítségnyújtás nélkül otthagyta. A baleset a Deer Valley Resort egyik kezdőknek ajánlott pályáján történt, a színésznő oktatója társaságában volt. A férfi azt állítja, Paltrow nagy erővel ütközött neki, amivel súlyos sérüléseket okozott. Sandersonnak eltört négy bordája és sérült a koponyája is.

Paltrow-t a bíróságon először a síelési tapasztalatairól és a sípályák szabályairól kérdezték.
A színésznő azt állította, nem ő ütközött Sandersonnak, hanem épp fordítva: a férfi ütközött neki. Azt is mondta, nem tudta, hogy a szabályok szerint a helyszínen meg kellett volna adnia a nevét és az elérhetőségeit a férfinak, de azt is állította, az oktatója ott maradt vele, és azt ígérte, majd ő megadja neki az adatait.

Gwyneth Paltrow a bíróságon 2023. március 22-én.
photo_camera Gwyneth Paltrow a bíróságon 2023. március 22-én. Fotó: RICK BOWMER/AFP

Amikor azzal vádolták, hogy nem mutatott együttérzést, illetve hogy nem tett semmit, hogy megtudja, hogy van Sanderson, Paltrow így válaszolt: „Amikor egy baleset áldozata vagy, nem feltétlenül arra a személyre gondolsz, aki azt okozta". Később pedig megjegyezte: „Nagyon sajnálom őt. Úgy tűnik, nehéz élete volt. De nem én okoztam a balesetet, így nem lehetek hibás semmiért, ami később vele történt”.

Egy ponton Sanderson ügyvédje engedélyt kért rá, hogy Paltrow fizikailag is eljátssza a tárgyalóteremben a baleset során történteket, de a bíró elutasította.

Paltrow 2019-ben viszontvádat emelt Sanderson ellen. A tárgyalás kedden kezdődött a Utah állambeli Park Cityben.

Eddig rengeteg tanút hallgattak meg, és azt is próbálták tisztázni, Sanderson pontosan milyen sérüléseket szenvedett, illetve hogy az egészségügyi problémáit valóban a baleset okozta-e. A színésznő azt sugallta, hogy a férfi csak ki akarja használni, hogy ő egy gazdag, híres személy.

Sanderson eredetileg 3,1 millió dolláros kártérítésért perelt, de később 300 ezer dollárra csökkentette az összeget. Paltrow jelképes 1 dollárt, plusz a jogi költségeket kérte a bíróságtól.

(Hollywood Reporter)