A botrányos sajtótájékoztató után Conte távozik a Tottenhamtől

futball
2023 március 27., 04:45

Ritkán látható módon borult ki Antonio Conte, a Tottenham futballcsapatának olasz edzője egy héttel ezelőtt, amikor csapata a kiesés ellen küzdő Southampton otthonában hiába vezetett 3-1-re, az ellenfél a hosszabbításban egyenlített.

A meccs utáni sajtótájékoztatón lényegében mindenkibe belerúgott a Tottenhamnél, a tulajdonosba, aki alatt a klub semmit sem nyert, a játékosokba, akik szerinte önzők. Ezek után lehetetlen volt a közös folytatás.

link Forrás

Ha Conte célja - ahogy sokan rebesgetik - az volt, hogy kirúgják, akkor ezt elérte, a klub és az edző útjai közös megegyezéssel váltak el egymástól. Utódja a szezon végéig az a Cristian Stellini lesz, aki a Juventusnál, az Internél és a Tottenhamnél is Conte segítője volt. A 48 éves szakember önálló edzői munkát a Genoa Primavera csapatánál, valamint néhány hónapig egy Serie C-s klubnál folytatott. A cél most az, hogy megőrizzék a negyedik, BL-indulást érő helyüket.

És ki lesz a csapat edzője nyártól? Nagy valószínűséggel a Bayern Münchentől a napokban kirúgott Julian Nagelsmann - akit már Conte előtt is le akartak igazolni - előkelő helyen szerepel a klub kívánságlistáján. Contét se kell félteni, az Interhez vagy a Juventushoz is visszatérhet nyáron.