Szijjártó Péter szerint "mi egy globális többségnek vagyunk a részesei, ezért az elszigeteltségünkről szóló hírek nem mások, mint álhírek"

POLITIKA
2023 március 27., 12:58

„Megnyílt Üzbegisztán budapesti nagykövetsége, ezzel a Türk Államok Szervezetének minden tagállama rendelkezik már diplomáciai képviselettel Magyarországon, bezárkózás és elszigeteltség helyett tehát nyitásra kerül sor” - jelentette be Szijjártó Péter hétfőn.

A külügyminiszter az üzbég Bahtijor Szaidovval közösen tartott sajtótájékoztatóján ismét arról beszélt, hogy Magyarország a békepártisága miatt „az európai és a transzatlanti világban folyamatos támadás alatt” áll.

„A világ több és nagyobb, mint a transzatlanti térség, és a világon mi, akik békét akarunk, bizony jelentős többségben vagyunk. Így amikor Magyarország a béke mellett érvel, akkor Magyarország ezt a globális többség részeként teszi, és mivel mi egy globális többségnek vagyunk a részesei, ezért az elszigeteltségünkről szóló hírek nem mások, mint álhírek”- mondta Szijjártó. Hozzátette: a békét akaró országok egyike most nagykövetséget nyit egy másik, békét akaró országban, és ezzel a Türk Államok Szervezete minden tagállamának lesz diplomáciai képviselete Budapesten.