Donáth Anna létrehozta a Holnap Magyarországa Egyesületet

POLITIKA
2023 március 30., 10:05

„Ha felhatalmazást akarunk kapni ennek az országnak a vezetésére, világos jövőképet kell mutatnunk az embereknek. Foglalkoznunk kell a jövőnkkel, azzal, hogy milyen országot szeretnénk magunknak holnap és holnapután. De ha olyan jövőt szeretnénk, amelyben mindannyian jól érezzük magunkat, azt csak közösen tudjuk kitalálni: politikusok, civilek, értelmiségiek, kutatók, szakértők és hétköznapi emberek. Új szövetséget kell kötnünk egymással, és áthidalnunk az elmúlt évtizedben létrejött távolságot. Felismernünk, hogy sokkal több van, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt” – írta Facebook-oldalán Donáth Anna, aki ezután azzal folytatta, a fentiek miatt döntött úgy, hogy létrehozza

a Holnap Magyarországa Egyesületet, melynek célja, hogy segítsen közelebb hozni egymáshoz a pártokat és a civileket, a politikusokat és az értelmiséget. Illetve hogy „ösztönözze közöttük a párbeszédet és az együttműködést”, ennek pedig „első terepe a Momentum által készített Holnap Magyarországa Terv véleményezése és továbbgondolása”.

Donáth azt írta, hogy a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum április 14-én közös konferenciát szervez “Akkumulátorgyárak helyett emberközpontú gazdaság” címmel. A konferencia témája „a Holnap Magyarországa Tervben körvonalazott emberközpontú gazdasági modell kialakításának lehetőségei”.