Szamurájkarddal raboltak embert Kecskeméten

bűnügy
2023 március 31., 19:59

Egy 31 és egy 41 éves férfi egyikük kecskeméti lakásába csalták 44 éves ismerősüket, aki mit sem sejtve belesétált a csapdába 2022 júliusában. A rendőrség adatai szerint a támadók többször bántalmazták, majd szamurájkarddal megfenyegették az áldozatot azzal, hogy addig nem mehet el, amíg nem fizet nekik.

Azonban az elkövetők azt nem tudták, hogy az elcsalt férfi egy fiatalkorúval érkezett a házhoz, aki egy idő után megunta a várakozást, bement a lakásba, ahol észrevette, hogy bántalmazzák az ismerősét. A katanával őt is megfenyegették, de egy óvatlan pillanatban mindketten el tudtak menekülni.

Egy közeli benzinkútnál az egyik támadó utolérte az idősebb férfit, földre vitte és kirabolta, majd tovább szaladt. A sértettek ezután előbb haza, majd a környékbeli rendőrségre mentek, innen az idősebb, sérült férfit kórházba szállították.

A kecskeméti rendőrök a bejelentés után egyből a helyszínre siettek, ahol sikerült elfogniuk a két férfit, akiket őrizetbe vettek, és személyi szabadság megsértése miatt nyomozást indítottak ellenük. Az ügy átminősítését követően tavaly már emberrablás miatt indítottak büntetőeljárást velük szemben.

A rendőrség a napokban befejezte a nyomozást, az ügyészségen vádemelést javasolnak. (via police.hu)

(Címlapképünk csak illusztráció.)