Demeter Szilárd: Nagyon könnyen megszűnhet a Sziget Fesztivál, ha úgy döntünk

fesztivál
2023 április 01., 05:56

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált,” mondta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a SpiritFM adásában. Demeter Szilárd, aki a magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos is, hozzátette:

„Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten.”

link Forrás

Demeter emlékeztetett: a Hajógyári-sziget teljes déli részét, az egykori goltftanya területét és azt a nyolchektáros területet is az általa vezetett ügynökség birtokolja, ahol a Sziget Fesztivál ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa is működik.

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész – tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos –, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani. De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon.”

- mondta a miniszteri biztos. Azért nem engedte hosszúra a pórázt, elmondta, hogy leült a Sziget Fesztivál szervezőivel, akikkel közölte, hogy innentől kezdve évente kötnek szerződéseket velük, hogy „a polgárok visszakaphassák a szigetet”.

(via vg.hu)