Két településen tartanak időközi önkormányzati választást

POLITIKA
2023 április 02., 05:37
Kampány Budakeszin:  Ligetiné Komáromi Gabriella vs. Tömösi Attila
photo_camera Kampány Budakeszin: Ligetiné Komáromi Gabriella vs. Tömösi Attila Fotó: Bankó Gábor/444

A Somogy megyei Várdán polgármestert, Budakeszin pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak vasárnap - írja az MTI.

Várdán azért írták ki a valasztást, mert a független polgármester Varga András tavaly decemberben meghalt. Itt öt független jelölt van versenyben, 380-an választhatnak.

A Pest vármegyei Budakeszi 8. számú egyéni választókerületében eközben azért írták ki a választást, mert Balázs Ádám (Fidesz-KDNP) lemondott mandátumáról.

Itt négy jelölt indul: két független, egy fideszes és még egy jelölt a Megoldás Mozgalom oldaláról.

2019-ben, az önkormányzati választás előtt, Budakeszin valósult meg és bukott el a teljes ellenzéki összefogás: a fideszes Győri Ottilia a polgármester, a Fidesznek hét, az ellenzéki összefogásnak három képviselője van a képviselő-testületben. Hogy Balázs miért mondott le, arról a településen sokan eltérően vélekednek.

A két független jelölt, Tömöri Attila és Rebersák Attila a fő kihívója a fideszes Ligetiné Komáromi Gabriellának. Az esélyekről Tóth-Szenesi Attila készített riportot és elemzést a 444-en.

A Pest vármegyei Budakeszi 8. számú egyéni választókerületében valamivel több mint 1500 név szerepel a választási jegyzékben.

A választás mindkét helyen reggel 6-tól este 7-ig tart.