Lomb nélküli lombkorona sétány után állatmentes vágóhidat szpottolt Hadházy Nyírmártonfalván

POLITIKA
2023 április 02., 09:45

Egy Facebook-posztban számolt be legújabb nyírmártonfalvi felfedezéséről Hadházy Ákos független képviselő.

Nyírmártonfalva alig két hete került be a hírekbe, miután az Átlátszó megírta, hogy a Hajdú-Bihar megyei településen tarra vágták az erdőt a 60 milliós uniós támogatásból épült lombkorona sétány körül.

Hadházy vasárnap arról írt, hogy néhány száz méterre a „sétánytól” egy üres vágóhíd magasodik, ami szintén uniós támogatásból épült.

link Forrás

A képanyag szerint gazdasági tevékenység a területen nem folyik, és sem a helyszínen, sem az interneten nincs nyoma a támogatásnak.

Hadházy egy online archívumból előszedett meghívóra hivatkozik, amin a polgármester dicsekszik a „Vágópont” beruházással. Ezen szerepel, hogy uniós támogatásból „valósul meg” a projekt, egész pontosan az Európai Vidékfejlesztési Alapból folyósított forrásból, de hogy mennyiből, az nem.

Hadházy azt írja, a helyszínen megkérdezte a polgármestert, mennyi támogatást kapott a Vágópontra, de azt felelte, semmi köze hozzá: „...a «vágópont» láthatóan egészen elhagyatott, a kutya sem őrzi. A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott”.