Cannes-ban mutatják be az új Indiana Jones-filmet

külföld
2023 április 03., 16:53

A 76. cannes-i filmfesztiválon fog deütálni az ötödik és várhatóan utolsó Indiana Jones film - erősítették meg az esemény szervezői a Lucasfilm-saga világpremierjének hírét. A filmet versenyen kívül fogják levetíteni és a bemutató alkalmából a fesztivál külön is tisztelegni fog Harrison Ford pályafutása előtt.

A film premierje május 18-án, napra pontosan 15 évvel azután lesz megtartva Cannes-ban, hogy 2008-ban ugyanott mutatták be a saga negyedik és legtöbb kritikát kiváltó részét, az „Indiana Jones és a kristálykoponya királyságát”. Míg ez utóbbit, és az első három részt szintén Steven Spielberg rendezte, a háromszoros Oscar-díjas rendező az utolsó film munkálataiban már csak executive producerként vett részt George Lucas mellett. Az új rendező pedig a Logan és a Farkas filmeket is készítő James Mangold volt.

„1995-ben az a megtiszteltetés ért, hogy (...) Cannes-ba jöhettem az első filmemmel. Huszonnyolc évvel később büszkén térek vissza egy kicsit nagyobb látványossággal. Legendás munkatársaimmal együtt nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy vadonatúj és egyben az utolsó Indiana Jones-kalandot oszthatjuk meg Önökkel!” - mondta Mangold a bemutató kapcsán.

link Forrás

A film cselekményéről továbbra sem lehet túl sokat tudni, csak annyit, amennyit ebből a pár hónappal ezelőtt nyilvánosságra hozott trailerből ki lehet következtetni, azaz, hogy dr. Jones bár már megöregedett és visszavonult a kalandoktól, de most még egyszer valahogy szembe fog szállni az egykori nácikkal. Tehát semmi meglepőt.

link Forrás

A franchise utolsó része várhatóan június 30-tól kerül majd világszerte a mozikba, de Franciaországban már június 28-tól is meg lehet majd nézni.