El a kezekkel Baginacsától! Nagyonis igaza van!

humor
2023 április 03., 04:35

Szélsőribelális körökben indokolatlan fölhőbörödést okozott Baginacsa Olivér Tettetett Jókedvért és Idézőjeles Humorért Felelős Kormánymeghízott minapi – hétköznapi tapasztalatokon alapuló, józan paraszti – meglátása, miszerint a nők egyáltalán nem viccesek. Nem áll jól nekik a humor, na.

Lábjegyzetként talán érdemes még ideszúrni a posztneohazai közfecsegés elmekór- és nevezéktanában járatlan olvasónak – amilyen olvasó definíció szerint nincs, de mindegy –, hogy orbánmagyar nyelvjárásban szélsőliberálisnak minősül mindenki, aki liberális, liberálisszerű vagy -gyanús, esetleg liberálisra emlékeztető; liberálisnak minősül ugyanakkor mindenki, akinek a baráti körében vagy közvetlen szomszédságában valaha SZDSZ-szavazó volt, van vagy lesz, legalább egyik nagyszülője SZDSZ-szavazó-származású, valaha elismerőleg nyilatkozott nyugati országokról, vagy egyszerűen nem feltétel nélküli Orbán-rajongó. A liberálisok (szélsőliberálisok) verbális kommunikációs kísérleteit „hőbörgésnek”, esetleg „sivalkodásnak” hívjuk.

Akkor vissza Baginacsához, aki tehát igaztalanul lett meghőbörögve, de, vegyük észre, a liberális (szélsőliberális) hőbörgés már csak ilyen: mélyen igazságtalan. Baginacsának ugyanis – és ezt itt be fogom bizonyítani Önöknek, formállogice – a saját rendszerében – és merné-e állítani valaki, hogy ez a rendszer ne volna sajátja neki?! – tökkéletesen igaza van.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.