Ismét bőrrák gyanújával vizsgálják Hugh Jackmant

egészség
2023 április 04., 07:41
Hugh Jackman 2022 októberében a Hamptons Nemzetközi Filmfesztiválon New Yorkban
photo_camera Hugh Jackman 2022 októberében a Hamptons Nemzetközi Filmfesztiválon New Yorkban Fotó: SEAN ZANNI/Getty Images via AFP

Közösségi oldalán jelentette be az ausztrál világsztár Hugh Jackman, hogy egy nemrég elvégzett vizsgálat nyomán ismét bőrrák gyanújával vizsgálják orvosai.

Az 54 éves Jackman, aki az orrán kötést viselt a videó alatt, ugyanitt arra buzdította követőit, hogy rendszeresen vizsgáltassák meg magukat és kövessék a napozással kapcsolatos hatósági utasításokat.

A színészt 2013 óta hatszor kezelték bőrrákkal.

A felvételen Jackman elmondta, hogy orvosa apró jeleket vett észre rajta, amik akár bazálsejtes karcinómák is lehetnek, ezt követően végeztettek el teszteket, amiknek néhány napon belül lesznek eredményei.

A bazálsejtes karcinóma nem melanóma, továbbterjedésének sokkal kisebb a valószínűsége, és többnyire a túlzott napozás vagy szolárium okozza. A betegség az esetek döntő többségében, ha időben felfedezik, jól kezelhető.

Jackman azt is elmondta, reméli, hogy az ilyen esetek emlékeztetik az embereket a napozás veszélyeire. Arra kérte a követőit, mindig használjanak naptejet.

A Sydney-ben született színész korábban beszélt arról, hogy gyerekkorában soha nem használt naptejet.

Ausztrália a világ „bőrrák fővárosa”: évente több mint 11 500 embernél diagnosztizálnak melanomát, és becslések szerint 434 000 embert kezelnek más típusú bőrrákkal. (BBC)