Vádat emeltek egy 33 éves férfival szemben, aki brutálisan bántalmazta élettársát egy autóban

bűnügy
2023 április 04., 06:55

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 33 éves férfival szemben, aki 2020 őszén egy budapesti autóút során többször is rátámadt női élettársára, és súlyosan és kitartóan bántalmazta őt.

Az erőszakot az autót vezető sofőr és egy másik utas is próbálta megfékezni, jórészt eredménytelenül. A támadásnak csak a rendőri intézkedés vetett véget.

link Forrás

A vádirat szerint a sértett 2020. október 3-án késő este megkérte egy ismerősét, hogy vigye el őt és élettársát - a vádlottat - autóval egy budapesti címre. Az ismerős vállalta a fuvart, el is indultak a vádlottért a Dózsa György út és Váci út kereszteződéséhez.

A kábítószer hatása alatt álló vádlott az érkezés után veszekedni kezdett az élettársával, majd amikor a nő kiszállt az autóból, tenyérrel, illetve ököllel ütni kezdte a nő fejét, és többször meg is rúgta őt.

A sofőr és a másik utas közbelépett, ideiglenesen sikerült megfékezni az erőszakot, beültek a kocsiba, és továbbhajtottak.

Útközben a vádlott ismét bántalmazni kezdte az élettársát: többször ököllel arcon ütötte, úgyhogy a sofőr ismét félreállt. Nem tudta megfékezni a támadót, a vádlott ezután a férfi lábát is kirúgta, élettársát kiráncigálta az autóból, és tovább bántalmazta. Végül a kiérkező rendőrök vetettek véget a támadásnak.

A sértett súlyos arc- és orrcsonttörést szenvedett. A vádirat szerint az életveszélyes fejsérülés reális veszélye is fennállt, „ennek elmaradása jórészt a sofőr-illetve a másik utas, majd később a rendőrök közbeavatkozásának volt köszönhető”.

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A vádlott más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetést tölti.