Hasba lőtte a youtubert egy férfi, mert az vicces videóban akarta átverni

bűnügy
2023 április 05., 07:35

Tanner Cook, amerikai Youtuber vasárnap egy plázában prankelt meg egy véletlenszerűen kiválasztott férfit, aki azonban nem találta viccesnek a helyzetet, ezért előhúzta a fegyverét, és hasba lőtte a 21 éves Cookot.

A történtekről videó is készült, mert Cook barátja rögzítette a pranket. A felvétel azonban nem nyilvános, a rendőrök vizsgálják.

A Youtubert kritikus állapotban szállították kórházba, ahol meg is műtötték. Cook végül túlélte a támadást. Később a kórházi ágyából már azt nyilatkozta, csak szimplán viccelni szeretett volna, a kiszemeltje azonban nem vette a poént. Cook szerint a férfi szó nélkül vette elő a fegyverét, mielőtt tüzelt volna.

Tanner Cook
photo_camera Tanner Cook Forrás: Classified Goons / Youtube

A rendőrök később beazonosították a 31 éves támadót. Alan Colie-t a pláza ételudvarában tartóztatták le, egy pisztoly közelében. A férfit súlyos testi sértéssel, lőfegyverrel elkövetett bűncselekménnyel és lőfegyver zsúfolt helyen történő használatával gyanúsítják.

A férfi előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte, az ügy előkészítő tárgyalása májusra várható.

Colie-nak már volt korábban dolga a hatóságokkal. 2012-ben a saját apja jelentette fel, mert állítása szerint kétszer fejbe ütötte. Colie azt mondta a rendőröknek, mérges lett, emiatt nem emlékszik rá, mi történt pontosan. Az ügyet végül 2014-ben törölték.

(via The Guardian)