Három új Star Wars filmet jelentett be a Lucasfilm

FILM
2023 április 07., 19:11

Hamarosan két új Star Wars-film forgatása kezdődik - jelentette be Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke Londonban, a Star Wars Celebration nevű rendezvényen, ahol a harmadik tervben lévő filmről is újabb részletek derültek ki.

Star Wars VII. rész: Az ébredő erő
photo_camera Star Wars VII. rész: Az ébredő erő Fotó: LUCASFILM/Photo12 via AFP

A két új filmet James Mangold, a Logan rendezője és Dave Filoni, A Mandalóri tévésorozat társalkotója felügyeli majd. Mangold filmje az első Jedi történetét meséli el, aki az Erőt uralja, és felszabadító hatalmát használja a káosz és az elnyomás idején”, míg Filoni filmje „a birodalom maradványai és az újoncok között eszkalálódó háborúról szól”.

A harmadik, Sharmeen Obaid-Chinoy által rendezendő film terve már ismert egy ideje, de sok változás volt a projekt körül. Ez 15 évvel a 9. film, A Skywalker kora után játszódik, és Daisy Ridley visszatér Rey szerepében. „Az Új Jedi Rend újjáépítésének és a lerombolására felemelkedő hatalmak történetét meséli el” - mondta Kennedy. Forgatókönyvírója a Peaky Blindersből ismert Steven Knight lesz.

Emellett a Lucasfilm több új sorozatot is bejelentett, köztük az Andor második évadát, és A Mandalóri spin-offja, az Ahsoka második évadát. (Guardian)