Bűzölgő fehér hab vs. Ceglédbercel gyalogoshídja: 1-0

természet
2023 április 10., 18:42

Több méteres fehér hab borítja egy patak vizét Ceglédbercelen, már a gyalogoshídra is felkúszott: a bökkenőt a közeli albertirsai szennyvíztisztító okozhatja, aminek csatornája közvetlenül a Gerje-patakba ömlik.

Az RTL helyszíni riportja szerint a habot legutóbb pénteken vették észre horgászok, a helyi vízügyi igazgatóság mintát is vett, de amíg az eredményeket várják, a szennyvíz továbbra is a patakba folyik. Innen Ceglédig turistaútvonalat terveztek megvalósítani pályázati pénzből, de Földi Áron, az LMP helyi képviselője szerint nincs az a turista, aki egy pöcegödör szagú folyó mellett szeretne sétálni.

A lakosok is többször panaszkodtak már a vízből szivárgó szagra, a szennyezés az élővilágra is komoly hatással lehet. A riport szerint a nagyobb esőzések után gyakori, hogy a telep kapacitása már nem bírja a terhelést, a patak vize ilyenkor bűzlik a szennyezéstől.

A csatorna megkereste a szennyvíztisztító telep üzemeltetőjét, az albertirsai polgármesteri hivatalt és a katasztrófavédelmet is, de válasz egyelőre nem érkezett.

(via RTL)