Feljelentést tett a focista, akit meccs után, a parkolóban ütött arcon ököllel a Real Madrid szupersztárja

Spanyolország
2023 április 10., 05:23

Vasárnap rendőrségi feljelentést tett Alex Baena, a spanyol Villareal focistája, akit egy szombati bajnoki meccs után, a Real Madrid stadionjának parkolójában támadott meg ököllel a vesztes házigazdák egyik világsztárja, az uruguayi Federico Valverde.

Az egészen biztos, hogy Valverda a hazai pályán 2-3-ra elvesztett meccs után ököllel a csapatbusza felé ballagó, épp a telefonját nézegető Baena arcába vágott, mert ezt még az uruguayi focista képviselői is elismerték. Sőt a dologról viseófelvétel is készült. Azt nem tudni, hogy miért tette, azon felül, hogy kikaptak otthon és jó eséllyel végképp elvesztették a bajnoki címet szombaton.

Közvetlenül az eset után Baena még úgy nyilatkozott, hogy ennyiben hagyja az ügyet, de vasárnap megváltozott a véleménye. Maga a Villareal első körben nem tett panaszt a fociszövetségnél, hanem a játékosra bízta az eset kezelését, de miután Baena a feljelentés mellett döntött, támogató közleményt adtak ki.

Bár Valverde maga még nem nyilatkozott az esetről, a környezete azt terjeszti, hogy Baena már a két csapat ezt megelőző, januári meccsén is a felesége veszélyeztetett terhességével és esetleges vetélésével heccelte Valverdét. Baena ezt kategorikusan tagadja. Januárban nem is tudhatott erről, mert Valverde felesége, Mina Bonino csak februárban beszélt erről nyilvánosan. (A spanyol lap, a Marca szerint nyilvánosan valóban csak februárban beszélt erről Mina Bonino, de a problémák már a januári meccs előtt jelentkeztek, így akár tudhatott azokról Baena. A Marca azonban a Real szélsőségesen elfogult házi lapja.)