Lekönyökölte-e a bíró a Liverpool sztárját a félidőben?

angol foci
2023 április 10., 05:04

Hiába játszott vasárnap pörgős, izgamas, 0-2-ről 2-2-re egyenlítős, az utolsó másodpercig izgalmas meccset a Liverpool és a PL-ben vezető Arsenal, a rangadóról nem a foci, henem egy bizarr félidei esemény miatt lesz még napokig szó.

A szurkolók és a tévénézők után most már ugyanis az angol focihatóságok is azt vizsgálják, hogy az első félidő lefújása után Constantine Hatzidakis partjelző tényleg arcon könykölte-re Andrew Roberson liverpooli jobbhátvédet.

link Forrás

Ugyanaz más szögből:

link Forrás

Ami biztos: a félidő lefújása után Robertson még a pályán odament, hogy mondjon valamit Hatzidakisnak. Feltehető, de nem biztos, hogy reklamált egy korábbi ítélet miatt. A különböző szögekből rendelkezésre álló felvételek tanúsága szerint Hatzidakis a rövid szóváltás végén hirtelen megemelte a jöbb könyökét. Van olyan szög, ahonnan úgy tűnik, mintha a focista arca felé vagy egyenesen abba könyökölne. Az nem igazán látszik, hogy a könyök elérte-e a focista arcát.

Az eset után - ami miatt Jordan Henderson liverpooli csapatkapitány azonnal reklamált a vezetőbírónál - Paul Tierney sárga lapot adott Robertsonnak.

Maga Robertson azt állította, hogy a partjelző torkon könyökölte őt. A meccs után a hivatásos játékvezetők szövetsége közleményt adott ki arról, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.