Vádat emelt az ügyészség a többmilliós sneakerlopás ügyében

bűnügy
2023 április 11., 07:29

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 35 éves lett állampolgárságú férfival szemben, aki március elején a testvérével együtt a Balázs Kicks sneakerüzletből eltulajdonított egy egyedi készítésű, több millió forint értékű cipőt.

Az ellopott és megkerült méregdrága Nike
photo_camera Az ellopott és megkerült méregdrága Nike

A vádirat szerint a vádlott 2023. március 4-én, a testvérével együtt bement az V. kerületi üzletbe, ahol először nézelődtek, majd az eladótól a vitrinben elhelyezett lábbelik értéke felől érdeklődtek. A két férfi ezután távozott az üzletből, pár perccel később azonban visszamentek, a vitrinhez léptek, ahonnan a vádlott testvére kivette az egyik egyedi készítésű, mintegy 3 300 000­ forint értékű lábbelit, majd azt a nadrágjába rejtette. (Az eredeti hírekben egyébként 4,5 millió forint értékűként emlegették a cipőt.) A vádlott figyeléssel, illetve takarással biztosította testvére cselekményét, majd a lopott cipővel együtt mindketten elhagyták az üzletet.

A vádlott testvére az elkövetés után ismeretlen helyre távozott, utóbb azonban az eltulajdonított cipőt - a kár megtérítése érdekében - postai küldeményben visszajuttatta Magyarországra, így azt a nyomozó hatóság visszaadta a tulajdonosnak.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű férfit bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.